Verschil in detoxen/ontgiften

Er zijn vele manieren om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. En er zijn vele verschillende redenen. Vandaar dat wij gekeken hebben naar de beste detoxificatie manieren waarbij we hieraan kunnen voldoen.

NB: als detoxificatie geen onderdeel uit maakt van een breder behandelplan, dan worden de consulten niet vergoedt. Met een breder behandelplan wordt bedoelt: het in behandeling nemen van bestaande gezondheidsklachten.

Begeleiding

Wij maken onderscheid in ontgiftings/detoxkuren met en zonder begeleiding. De kuren met begeleiding hebben een sterker reinigende werking. Deze zijn ook zwaarder. Vandaar dat wij die alleen aanbieden in combinatie met de begeleiding.

 

De volgende kuren vallen hieronder:

Sapvasten (3 dagen afbouwen, 3-6 dagen daadwerkelijk sapvasten, 3 dagen opbouwen). Doel: intensieve detox.

Mild sapvasten (3 dagen afbouwen, 3-6 dagen daadwerkelijk sapvasten met kleine aanvulling, 3 dagen opbouwen). Doel: intensieve detox, wel iets minder vergaand dan het normale sapvasten maar ook beter vol te houden.

Sportvasten (3 dagen afbouwen, 3 dagen vasten met ondersteuning, 4 dagen opbouwen en tijdens de hele kuur elke dag 30 minuten sporten) Doel: naast enorme conditieverbetering bij duursporten, blijvend gewichtsverlies en redelijke detox.

 

Zonder begeleiding

Mildere kuren die geen begeleiding nodig hebben kunnen door iedereen uitgevoerd worden. Alles wat je bij het uitvoeren van de kuur moet weten staat in het bijgeleverde boekje. Hier staan niet alleen voedingstips in voor tijdens de kuur, maar ook handige voorbeelden van gerechten, wat te verwachten tijdens en na de kuur, voedingsadviezen voor na de kuur en nog vele andere praktische zaken.

 

Dit zijn de detoxkuren die uitermate geschikt zijn als onderhoud en dus om vaker uit te voeren. We hebben deze opgesplitst in de organen die je wil gaan ontgiften. We hebben de volgende detoxkuren:

Milde detox lever

Milde detox darmen

Milde detox body

 

De toelichting op de milde kuren wordt binnenkort aangevuld. Je kunt nu wel informatie opvragen door op deze link te klikken.