EEG, intern onderzoek

Met een EEG meten we de hersenactiviteiten. Wij maken hier gebruik van om de belasting van een stress-prikkel te meten en te kijken naar de verwerking ervan. Op deze manier krijgen we een beeld hoeveel stress de hersenen te verwerken krijgen en hoe hoeveel tijd de hersenen nodig hebben om de stresshormonen te verlagen. Hiermee krijgen we een zeer goed beeld op de stress-belasting en kunnen we deze zelfs kwantificeren.

 

Dit onderzoek is niet allen van belang bij stress-gerelateerde klachten. De meeste (langdurige) ziektebeelden starten met een overbelasting van ons stress-systeem. De klachten die dan ontstaan zijn zeer divers. Enkele voorbeelden hiervan zijn vermoeidheid, spijsverteringsklachten (darmklachten), stemmingswisselingen, burn-out (alle fases), zintuigelijke prikkelgevoeligheid en vele andere.

 

Tijdens de intake kijken we wat de beste onderzoeksmethodiek is. Als een EEG daartoe behoort dan zullen we dit toelichten en adviseren.

 

NB: het EEG maakt deel uit van een nieuwe behandelmethodiek, namelijk: toegepaste epigenetica behorende bij het endorfine herstelplan.