De overgang!

De overgang is een situatie waarin de hormonen uit balans zijn en ze te weinig worden “aangemaakt”. Beide oorzaken kunnen doeltreffend behandeld worden.

Vaak is stress een oorzaak van de hormonale dysbalans. Het “aanmaken” van het stresshormoon gaat namelijk ten koste van andere hormonen.

Daarnaast is het “afvoeren” van “oude” hormonen vaak een probleem. Dit afbreken en afvoeren gebeurt door de lever onder invloed van enkele “hulpstoffen”. En daar zit vaak een probleem, het is vaak dat de hulpstoffen niet genoeg aanwezig zijn in het lichaam en de lever te zwaar belast is. De belasting komt vaak door jarenlange langzame ophoping van afvalstoffen of slechte darmen.

We kunnen de opname en het aanbod van de “hulpstoffen” verbeteren en de lever ondersteunen. Ook kunnen we de aanmaak van het stresshormoon terugdringen. Hiermee behandelen we de eerste oorzaak.

Het verhogen van het hormoonniveau is niet alleen een kwestie van het innemen van bijvoorbeeld plantaardige oestrogenen. Zonder de juiste darmwerking heeft dit weinig effect. Ook daarom moet de werking van de darmen gestimuleerd worden.

Hoe weten we of dit in ons lichaam speelt? De volgende symptomen zijn tekenend: opvliegers, slecht slapen, toename van het gewicht, slechte darmwerking, moeite met vettig eten, verklevingen, pijn/steken tijdens de menstruatie, verlaagd libido of “gewoon” alle andere kenmerken van de overgang!

Als u wilt nemen wij contact met u op om vragen te beantwoorden en eventueel een afspraak te maken. Of klik hier om meer te lezen over onze manier van werken.

 

 

(klik hier, dan bellen of mailen wij u)

vergoedingen zorgverzekeraars