Energie, Burn-out

Als we ons abnormaal moe voelen zonder goede rede dan spreken we van energie tekort. Als dat komt door te lang te veel spanningen dan is er vaak sprake van een (beginnende) burn-out.

Energie tekorten kunnen vele oorzaken hebben. Maar met de juiste analyses zijn de oorzaken vaak snel gevonden. Er is dan ook duidelijkheid in de behandelduur.

Met een burn-out ligt dit anders. Het verminderen van de symptomen (vermoeidheid, lusteloosheid, sneller geïrriteerd zijn, etc.) is meestal geen probleem en de resultaten zijn dan ook snel te behalen. Maar de duur van een volledig herstel van een burn-out is moeilijk te voorspellen. Het is wel altijd zo dat dankzij de ondersteuning het herstel stukken sneller gaat.

Bij een uitputting vanwege stress (burn-out) spelen er vele factoren mee. Een van de belangrijkste is de stressfactor zelf (vaak werk of relatie gerelateerd). Daar kunnen wij geen invloed op uitoefenen. Soms spelen andere lichamelijke factoren een belangrijke rol. Zo kunnen ernstige darmklachten ook een belangrijke rol spelen. Aan de lichamelijke klachten kunnen wij natuurlijk wel iets doen. En als het nodig of gewenst is bieden wij onze samenwerking met andere partijen aan (huisartsen, psychologen, coaches, etc.).

NB: wij bieden ook ondersteuning bij het verminderen/afbouwen van antidepressiva, dit natuurlijk in overleg met (behandelend) arts.

Als u wilt nemen wij contact met u op om vragen te beantwoorden en eventueel een afspraak te maken. Of klik hier om meer te lezen over onze manier van werken.

 

 

(klik hier, dan bellen of mailen wij u)

vergoedingen zorgverzekeraars