Blessures, voorkomen en sneller genezen

Om te kunnen herstellen van blessures zijn bouwstoffen en vaak ook (natuurlijke) onstekingsremmers nodig. Wat ook belangrijk is, is de staat van je lichaam. Is het al in vergaande staat van vervallenheid, dan is het logisch dat ook het herstel langer duurt. Er moet al genoeg door het lichaam “gerepareerd” en onderhouden worden. Dit speelt natuurlijk ook in jouw lichaam een rol.  Ook al lijkt het allemaal redelijk op orde en is het ook veel beter als vergaande vervallenheid (er zit hier nog een heel scala aan situaties tussen).

Verzuring en een algemeen nutriënten tekort is vaak de oorzaak van een langdurig (on)volledig herstel. Dit uit zich vaak in een telkens terugkomende blessure of onvolledig herstel.

Maar het is ook mogelijk om het voor het lichaam een stuk makkelijker te maken om te herstellen. Zo zijn er bijvoorbeeld bij een spierscheuring aparte eiwitten die de bouwstoffen zijn voor het herstel. Deze kun je eenvoudigweg aan het lichaam “geven”. Het lichaam kan dan doen waar het goed in is: herstellen/aanpassen. Dit verkort de herstelperiode aanzienlijk.

En zo zijn er nog tal van manieren om blessures te voorkomen of sneller te genezen. Natuurlijk werken wij ook samen met fysiotherapeuten of andere partijen.

 

Lees verder…