Onvervulde kinderwens

Als we een kinderwens hebben is het niet altijd vanzelfsprekend dat deze (meteen) ook in vervulling gaat. Ongeveer 1 op de 5 stellen die kinderen willen hebben een onvervulde kinderwens.

Er zijn diverse mogelijkheden om de kans op een zwangerschap te vergroten. Van “gewoon natuurlijk” tot en met medisch ingrijpen. Wij vullen die ruimte tussen natuurlijk zwanger worden en medisch ingrijpen op.

Wij kijken welke “obstakels” er in het lichaam zitten die een zwangerschap onmogelijk maken. Vaak is er een hormonale dysbalans vanwege bijvoorbeeld langdurig pilgebruik of stress. Dit zorgt voor verstoringen van de cyclus eventueel met de kenmerkende menstruatie of PMS klachten.

Maar wat wij ook vaak in de praktijk zien is een belemmering vanuit een (erg) slechte darmwerking, tekorten in de B-vitamines of verstoringen van het immuunsysteem. En zo zijn er nog vele voorbeelden die niks met een zwangerschap te maken lijken te hebben maar dat wel zeker doen. Bij vele stellen is dat de oorzaak van de uitgestelde gewenste zwangerschap.

In onze praktijk halen wij de verstoringen in het lichaam weg, bij vrouw én man. Want bijna een derde van de oorzaken voor een onvervulde kinderwens is te verhelpen bij de man. 

Lees verder…