Onze behandelwijze

Wij werken als orthomoleculair therapeut. Dat betekent dat wij kijken hoe wij uw lichaam kunnen optimaliseren via supplementen, maar ook middels uw voeding. Dit volgens wetenschappelijk onderzoek en inzicht.

Met supplementen kunnen wij processen in uw lichaam stimuleren of juist afremmen. Alles wat in uw lichaam gebeurt heeft namelijk een basis van biochemische reacties. Dit geldt zeker ook voor ziektebeelden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan migraine, darmklachten, chronische vermoeidheid, hoge bloeddruk, cholesterol, etc.

Wij onderzoeken uw lichaam op verschillende manieren. Dit doen wij tijdens het consult.

Bij het eerste consult kijken wij welke klachten/wensen u heeft. Naar aanleiding hiervan gaan wij kijken naar uw algemene gezondheid in combinatie met uw klachten. Dit gebeurt aan de hand van duidelijk waarneembare zaken. Wij zien wat er mis is en in de meeste gevallen kunnen wij het u ook aantonen.

 

Anamnese

Voordat wij het onderzoek kunnen starten vragen wij u om een vragenlijst in te vullen, de anamnese. In de anamnese worden vragen gesteld die over u gaan. Deze gaan over uw gezondheidsverleden en huidige situatie, voedings- en drinkgewoonten en andere zaken die hier betrekking op hebben. Hiermee geeft u de behandelaar inzicht in uw gezondheid.

Maar wat we ook vragen is de reden voor het consult is en wat u ervan verwacht. Hiermee voorkomen we onduidelijkheden en kunnen we beter ingaan op uw wensen. (klik hier om het anamnese-formulier te downloaden) (klik hier voor het Apple (Mac) formulier)

 

Microscopisch bloedonderzoek

Tijdens het consult wordt de anamnese doorgesproken. Hierna gaan we kijken wat we in uw bloed kunnen zien. Dit doen we door een microscopisch bloedonderzoek uit te voeren.

Via een vingerprikje nemen we een paar druppeltjes bloed van u af. Deze leggen we onder een microscoop waar een camera op aangesloten is. We kijken samen naar uw bloed. U kunt zelf dus uw eigen bloed zien en dus ook wat de kenmerken ervan zijn.

Uw bloed gaat door heel uw lichaam en wordt door alles beïnvloed. Vandaar dat het zoveel over uw lichaam en dus gezondheid zegt. Wij kijken naar de kenmerken en die onderzoeken we in relatie met de anamnese en eventuele andere aanvullende onderzoeken.

 

Het behandelplan

Nadat het onderzoek afgerond is wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld.

In uw persoonlijk behandelplan staat niet alleen wat we geconstateerd hebben maar ook hoe we dit kunnen verhelpen of verbeteren. In stappen wordt alles uiteengezet. Zo krijgt u een goed inzicht in het geheel.

Per stap worden aanbevelingen gedaan op het gebied van voeding en/of supplementen. Dit wordt afgestemd op uw persoonlijke behoefte. Zo krijgt u een werkbaar plan om uw gezondheid te verbeteren.

Het advies met betrekking tot de supplementen wordt verder toegelicht in hoeveelheden en kosten. Hiermee weet u vooraf precies wat de eventuele kosten zijn met betrekking tot de supplementen. U komt dus niet voor verrassingen te staan.

Lees verder...