Tarieven en vergoedingen

Vergoeding

Omdat orthomuleculaire geneeskunde onder de alternatieve geneeswijzen valt, is vergoeding van de behandelingen mogelijk vanuit de aanvullende verzekering, afhankelijk van jouw polisvoorwaarden.

Hierdoor wordt er geen aanspraak gemaakt op jouw eigen risico.

OMC-Nederland is aangesloten bij de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze) en wordt erkend door de zorgverzekeringen.

Tarieven

Onderstaande tarieven worden (gedeeltelijk) vergoed door uw aanvullende zorgverzekering:

Intakegesprek ca. 90 minuten € 138,50
  tel. toelichting ca 20 minuten € 31,50
Vervolgconsult 30-45 minuten € 67,50
Telefonisch consult vanaf 10 tot 20 minuten € 31,50
EEG onderzoek ca 45 minuten € 99,00


De laboratoriumonderzoeken hebben verschillende prijzen. Vanzelfsprekend worden deze vooraf besproken. De kosten worden zonder opslag doorgerekend. Wel wordt er een vervolgconsult in rekening gebracht voor het uitwerken en bespreken van de uitslag (mogelijk te declareren bij de zorgverzekering).

Erkenning Zorgverzekeraars

Orthomoleculaire therapie is een complementaire therapie en valt onder de alternatieve geneeskunde. Verzekeringstechnisch houdt dit in dat vergoeding mogelijk is via de aanvullende verzekering.

Om te zorgen dat jij de mogelijkheid hebt om de behandelingen vergoed te krijgen en om onszelf scherp te houden op het altijd leveren van de beste kwaliteit, zijn wij erkend door de beroepsvereniging (VBAG). Deze erkenning en bijbehorende BNG-registratie stelt hoge eisen aan OMC Nederland, wat jou de garantie geeft dat je altijd de hoogste kwaliteit aan behandeling en benadering ontvangt.

Naast de erkenning van de beroepsvereniging heeft OMC Nederland aanvullende erkenningen die laten zien dat jij bij OMC Nederland in de beste handen bent:

  • RBNG
  • RBCZ

Ook is OMC Nederland aangesloten bij Vektis. Zij toetsen en analyseren de geleverde kwaliteit aan de kosten binnen de gezondheidszorg.

Mocht je onverhoopt het gevoel hebben niet correct te zijn behandeld door OMC Nederland, dan kun je je wenden tot de VBAG voor het starten van een klachtenprocedure. Wanneer de uitkomst van deze procedure je niet tevreden stemt, kan daarna een beroep gedaan worden op de TCZ.

Praktijkinformatie

  • AGB-code OMC Nederland: 90054149
  • KvK-nummer: 17174131
  • AGB-Code zorgverlener: 90045496
  • Beroepsvereniging: VBAG
  • Licentiecode: 2.120321
  • RBCZ/TCZ aansluitnummer: 911909R