Kinderwens

Als zwanger worden niet lukt, kan dit verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen er onvoldoende goede zaadcellen zijn om een bevruchting tot stand te brengen, er kunnen hormonale verstoringen zijn die een eisprong voorkomen of de innesteling van een bevruchte eicel verloopt niet zoals dit zou moeten.

Samen met jou, en eventueel je partner, vult OMC Nederland de ruimte op tussen het natuurlijk zwanger worden en het medische ingrijpen. We onderzoeken de obstakels in het lichaam van hormonale disbalans door langdurig pilgebruik of stress, maar ook de darmwerking en verstoringen in het immuunsysteem.

Als zwanger worden niet vanzelf gaat

Een zwangerschap is soms niet zo vanzelfsprekend als we graag zouden willen. Bij het in vervulling gaan van een kinderwens spelen vele factoren een rol. Wij hebben de juiste kennis en diagnostiek om veel mogelijke problemen te achterhalen en op te lossen. Zowel voor vrouwen, als natuurlijk ook voor mannen. Hieronder volgt een korte toelichting op mogelijke maatregelen. Vanzelfsprekend is er nog veel meer mogelijk.

Onze maatregelen om de kans op een zwangerschap te vergroten:

Een zwangerschap is soms niet zo vanzelfsprekend als we graag zouden willen. Bij het in vervulling gaan van een kinderwens spelen vele factoren een rol. Wij hebben de juiste kennis en diagnostiek om veel mogelijke problemen te achterhalen en op te lossen. Zowel voor vrouwen, als natuurlijk ook voor mannen.

Hieronder volgt een korte toelichting op mogelijke maatregelen. Vanzelfsprekend is er nog veel meer mogelijk.

Analyse

  • Laboratorium diagnostiek (bijvoorbeeld van hormonen, methylatie -nodig voor hormonale balans-, celdeling, etc.), etc.
  • Stress-analyse (stress is een hele belangrijke factor)
  • Microbioom analyse (vaak vergeten, maar belangrijke factor)

Maatregelen

  • Voedingsadviezen (eventueel onderbouwd met laboratoriumuitslagen)
  • Aanvullingen biochemie waar nodig (vitaminen, pro-hormonen, mineralen, etc.)
  • Stressbeheersing (biochemie)
  • Inzicht geven in problematiek

Overig

Vaak spelen ook andere factoren een belangrijke rol. Deze lijken in eerste instantie niet betrokken bij een kinderwens. Het gaat dan bijvoorbeeld ook om vochtbalans, pathogeenbelasting, afvalstoffen vanuit het werk (met name bij mannen), etc.