Orthomoleculaire geneeskunde, PNEI en BrainQ®

Wij werken als orthomoleculair (PNEI) therapeut in combinatie met integrale epigenetica (BrainQ®), volgens wetenschappelijk onderzoek en inzicht. Dit houdt in dat wij uw lichaam kunnen optimaliseren om vervolgens zichzelf te laten herstellen. Het herstellen van uw lichaam wordt gestimuleerd door het gebruik van supplementen, maar ook door middel van aangepaste voeding en leefstijl (indien nodig). Hiermee kunnen wij processen in uw lichaam stimuleren of juist afremmen.

Uw lichaam kunnen optimaliseren
om vervolgens zichzelf te laten herstellen

Orthomoleculaire geneeskunde

Deze vorm van geneeskunde vormt onze basis. Een verstoring van de biochemie in jouw lichaam zorgt voor klachten. Door orthomoleculaire geneeskunde kunnen wij jouw lichaam optimaliseren of herstellen met behulp van natuurlijke stoffen. Zo vermijden we onnatuurlijke stoffen of invloeden en voegen we natuurlijke stoffen toe op basis van geneeskundige inzichten.
Hierdoor krijgen we een duidelijk zicht op jouw klachten en hoe we deze kunnen voorkomen, verminderen of oplossen.

Om een beter inzicht in het ontstaan van klachten (ziektebeelden) te krijgen, maken we gebruik van aanvullende geneeskundige inzichten. Intergrale epigenetica, PNEI en de juiste diagnostiek geven dat inzicht.

Integrale epigenetica, BrainQ®

Het endocannabinoïde en het endorfine-systeem zijn zelfregulerende systemen die onze gezondheid beschermen en herstellen. Faalt die regulatie, dan ontwikkelen we allerlei chronische aandoeningen. Denk hierbij aan vele stress-gerelateerde aandoeningen zoals stressgevoeligheid, slaapproblemen, depressiviteit, etc. Maar ook aan maag- darmklachten en vele andere aandoeningen.

Epigenetica gaat grotendeels over resistentie/gewenning. Als je iets langdurig overstimuleert, raakt het lichaam ongevoelig ofwel resistent. De meeste chronische aandoeningen zijn vanuit deze context te zien als epigenetische aanpassingen. Als gevolg van “gewenning”, “werkt het systeem niet meer”. Er wordt niet meer hersteld.

De epigenetische veranderingen van het endorfine systeem kunnen we in behandeling nemen. Daarmee kunnen we zorgen voor herstel.

PNEI

PNEI staat voor Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie. PNEI is een stroming binnen de gezondheidswetenschappen die relaties onderzoekt en verbanden legt tussen onder meer de psyche, het zenuwstelsel, het immuunsysteem en de hormonen, in relatie tot gezondheid en ziekte.

ONDERZOEKEN

Een verstoorde biochemie is vaak aan te tonen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld afwijkende waarden vanuit het bloed, urine of feces. Graag maken wij gebruik van dergelijke analyses. Hiermee wordt onze werkhypothese bevestigd, of krijgen we inzichten die ons verder helpen met de analyse. Daarom maken we gebruik van de beste laboratoria. Als het gewenst is kunnen we ook analyses aanvragen via uw eigen zorgverleners, bijvoorbeeld huisarts of ziekenhuis.

Daarnaast hebben we ook eigen middelen om een juiste analyse te maken. Zo kunnen we zelf EEG-scans afnemen.

Een EEG (Electro-EncefaloGram) is een onderzoek om hersenactiviteit te meten. Als erkend EEG-specialist is OMC Nederland aangesloten bij BrainQ, we voeren daarom ook zelf de EEG (qEEG) uit. De qEEG zetten we in om een goed beeld te krijgen van de hoeveelheid stress die de hersenen te verduren krijgen en hoeveel tijd ze nodig hebben om de prikkels te verwerken. Overbelasting op het stresssysteem geeft een gigantische diversiteit aan klachten. Denk hierbij aan darmklachten, gewrichtspijnen, vermoeidheid, burn-out en stemmingswisselingen.