Menstruatieklachten

Veel vrouwen ervaren tijdens de menstruatie klachten als buikpijn, hoofdpijn, rugpijn en krampen. Soms zijn deze klachten zo hevig dat normaal functioneren een aantal dagen per maand niet of nauwelijks mogelijk is. Meestal worden pijnstillers geslikt, waarmee de symptomen van de pijn worden bestreden, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Gezonde voeding aangevuld met voedingssupplementen pakt de oorzaak van de klachten aan.

Menstruatieklachten, vaak onnodige klachten

Menstruatieklachten ontstaan door een verandering in de hormoonbalans en dan met name in de verandering in de oestrogeenspiegel en door de aanwezigheid van prostaglandines (ontstekingsbevorderende hormoonachtige stoffen). De aanwezigheid van veel prostaglandines in de baarmoederwand zorgt voor samentrekking van de spieren en voor pijn. Met de juiste voeding en met voedingssupplementen neemt de aanmaak van prostaglandines af en kan de hormoonbalans in evenwicht gebracht worden.

Steken zijn met name het gevolg van een verkeerde oestrogeenbalans. Vaak is het afbreken en afvoeren van diverse oestrogenen een probleem. De juiste ondersteuning resulteert in balans.

Onze maatregelen tegen menstruatieklachten

Een korte toelichting op mogelijke maatregelen bij OMC Nederland. Vanzelfsprekend is er nog veel meer mogelijk.

Analyse

  • Oestrogeenmetabolieten analyse (analyse van de aanmaak en afbraak van oestrogenen via een urineonderzoek)
  • Bloedwaarden analyse (in verband met aanwezigheid van hulpstoffen die nodig zijn voor hormonale balans)
  • Diverse andere aanvullende laboratoriumanalyses (indien nodig)

Maatregelen

  • Voedingsadviezen (eventueel onderbouwd met laboratoriumuitslagen)
  • Gerichte inzet ondersteunende stoffen (vitaminen, mineralen, vetzuren)

Overig

Vaak spelen ook andere factoren een belangrijke rol. Deze lijken in eerste instantie niet betrokken bij de menstruatie. Het gaat dan bijvoorbeeld ook om histaminebelasting, vochtbalans, methylatie, afvalstoffen in het hele lichaam, etc.