Burn-out stressklachten

(Ernstige) vermoeidheidsklachten zijn bijzonder vervelend. Ze zorgen ervoor dat je niet goed kunt functioneren en vaak komen mensen in een vicieuze cirkel terecht, waardoor klachten steeds erger worden. Soms is er voor de klachten een aanwijsbare lichamelijke oorzaak te vinden, maar vaker is onduidelijk waardoor de vermoeidheid ontstaat. Dat maakt het voor bijvoorbeeld een huisarts lastig om je verder te helpen. Regelmatig is een bezoek aan een psycholoog de volgende stap om te kijken of op mentaal niveau de vermoeidheid te verklaren is.

Burn-out-Stress, waar vermoeidheid en demotivatie elkaar in stand houden

OMC Nederland kan door middel van specifieke tests in kaart brengen waar vermoeidheid door veroorzaakt wordt. Deze komt in veel gevallen namelijk voort uit een energietekort door een onbalans in het lichaam. Dit kan ontstaan door onder meer problemen in de darmen, de bijnieren of door onvoldoende energie-opname uit lichaamscellen door bijvoorbeeld stress.

Met behulp van een individueel plan, gericht op voeding en suppletie, kan de balans in het lichaam herstellen.

Onze maatregelen tegen Burn-out en stressklachten:

Om de klachten te behandelen is het belangrijk om eerst te de stressbelasting te meten. Het bepalen van de uitgangspositie, daarmee wordt duidelijk wat de situatie is. Dat gebeurt met behulp van een EEG-analyse en diverse aanvullende analyses.

Waar mogelijk maken we onderscheid in de verschillende bronnen van stress. Er is namelijk bijna nooit één enkele bron van stress. Dat komt omdat stress reacties uitlokt. Er wordt bijvoorbeeld meer gezocht naar ontspanning. En de meeste zaken die eerst ontspanning geven, zorgen daarna voor meer lichamelijke stress (bijvoorbeeld: meer zoet/vettig eten, alcohol, te veel trainen, etc.). Dit is de reden dat we onder andere kijken naar de biologische stress.

Biologische stress kunnen we verminderen. Bijvoorbeeld door bewustwording, vermijding en compensatie. Gekeken wordt naar de noodzaak en de mogelijkheden.

Voor de overige stress kunnen we ondersteuning geven. Het lichaam kan namelijk, met de juiste ondersteuning, stress sneller “afbreken”. Hierdoor verlagen we de belasting. Dat is nodig omdat een lichaam in een zogenaamde “stress-stand” niet of moeilijk herstelt.

Als de belasting verlaagd is kunnen we de “schade” die de stress heeft gegeven, herstellen (zie Integrale epigenetica, BrainQ®). Dat wil zeggen dat we het lichaam die ondersteuning geven die het nodig heeft om te herstellen of te genezen.

Deze werkwijze zorgt voor een opmerkelijk sneller herstel en betere bestandbaarheid tegen de blijvende stressfactoren.