PSYCHOLOGIE & BIOCHEMIE

Fysieke klachten

Dankzij de wetenschap weten we inmiddels dat leefstijl, voeding, gezondheid en ziekten gerelateerd zijn aan elkaar. Deze benadering is de basis voor de orthomoleculaire geneeskunde, waar klachten worden aangepakt met lichaamseigen en natuurlijke stoffen. Maar een (over)belast brein bepaalt vaak de sturing van de meest voorkomende langdurige fysieke klachten.

OMC Nederland gebruikt dezelfde basis, maar gaat nog verder dan dit. Door de relatie tussen de psychologie en biochemie te onderzoeken, behalen we nóg betere resultaten.

Psychologie + biochemie = sneller en beter resultaat

Psychische klachten

Onze gedachten sturen de biochemie in ons lichaam, maar ook is biochemie verantwoordelijk voor onze manier van denken of voelen. Zijn we bijvoorbeeld erg zenuwachtig, dan moeten we vaker naar het toilet; psychologie stuurt biochemie. Wanneer de zon schijnt, worden vrolijker; biochemie stuurt psychologie. Kleine, herkenbare voorbeelden van de onlosmakelijke koppeling tussen psychologie en biochemie.

Omdat psychische klachten altijd een biochemische component hebben, ondersteunen we de aanpak van de klachten met een biochemische inslag. Het resultaat hiervan is een snellere, betere en langdurigere verbetering van de psyche. Dit doen we onder andere door de inzet van leefstijlaanpassing, verandering van beweegpatronen en het gebruik van natuurlijke supplementen. Dit alles op basis van de beginselen vanuit de integrale epigenetica (BrainQ) en PNEI.