Verbeteringen, meer dan alleen trainen

Wil je doelbewust je prestaties verbeteren dan is alleen trainen niet genoeg.

Met trainen geef je signalen aan je lichaam dat het zich aan moet passen. Je geeft aan waar het tekort zit bij het presteren. Als gevolg daarvan zorgt je lichaam voor de nodige veranderingen…..als het daar de mogelijkheid voor heeft.

Als het lichaam aanpassingen wil maken/herstellen en verbeteren, dan moeten er ook de middelen voor zijn. Zeker als deze op grote schaal moeten gebeuren. Zijn er die middelen niet, dan zijn de aanpassingen minimaal. Je lichaam heeft dan alles nodig om te herstellen, groei/aanpassingen blijven weg. Wat hier vaak bij komt is ook een langere hersteltijd.

Wat je aan voeding of supplementen nodig hebt en hoeveel hangt van tal van factoren af. Wij bekijken al deze factoren en geven een op maat advies. Hierbij kijken we natuurlijk ook naar de algemene gezondheid, dit is de basis.

Het is ook mogelijk om de trainingsprikkels op een natuurlijke wijze te beïnvloeden. Hiermee kun je met dezelfde training meer rendement uit de training halen. Dit wordt meer ingezet bij (semi)topsporters dan bij recreanten.

 

Lees verder...