Werkwijze binnen bedrijven

Wij werken als orthomoleculair therapeut. Dat betekent dat wij kijken hoe wij uw lichaam kunnen optimaliseren via supplementen, maar ook via uw voeding. Dit volgens wetenschappelijk onderzoek en inzicht.
 

Met supplementen kunnen wij processen in uw lichaam stimuleren of juist afremmen. Alles wat in uw lichaam gebeurt heeft namelijk een basis van biochemische reacties. Dit geldt zeker ook voor ziektebeelden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan migraine, darmklachten, chronische vermoeidheid, hoge bloeddruk, cholesterol, etc.
 

Wij onderzoeken uw lichaam op verschillende manieren. Dit doen wij tijdens het consult.


Het consult

Bij het eerste consult kijken wij welke klachten/wensen er zijn. Naar aanleiding hiervan gaan wij kijken naar de algemene gezondheid in combinatie met de klachten. Dit gebeurt aan de hand van duidelijk waarneembare zaken. Wij zien wat er mis is en in de meeste gevallen kunnen wij het ook aantonen.
 

Het eerste gedeelte van het onderzoek bestaat uit een anamnese, een vragenlijst. Daarna gaan wij een microscopisch bloedonderzoek doen om ook echt te kijken wat er mis is.

 

Anamnese

Voordat wij het onderzoek kunnen starten vragen de cliënt om een vragenlijst in te vullen, de anamnese. In de anamnese worden vragen gesteld die over de cliënt gaan. Deze gaan over het gezondheidsverleden en huidige situatie, voedings- en drinkgewoonten en andere zaken die hier betrekking op hebben. Hiermee wordt aan de behandelaar inzicht gegeven in de gezondheid.
 

Wat we ook vragen is de reden voor het consult en wat ervan verwacht wordt. Hiermee voorkomen we onduidelijkheden en kunnen we beter ingaan op de wensen.

 

Microscopisch bloedonderzoek

Tijdens het consult wordt de anamnese doorgesproken. Hierna gaan we kijken wat we in het bloed kunnen zien. Dit doen we door een microscopisch bloedonderzoek uit te voeren.
 

Via een vingerprikje nemen we een paar druppeltjes bloed van af. Deze leggen we onder een microscoop waar een camera op aangesloten is. We kijken samen naar het bloed. De cliënt ziet het eigen bloed en dus ook wat de kenmerken zijn.
 

Bloed gaat door het hele lichaam en wordt door alles beïnvloed. Vandaar dat het zoveel over het lichaam en dus gezondheid vertelt. Wij kijken naar de kenmerken en die onderzoeken we in relatie met de anamnese en eventuele andere aanvullende onderzoeken.

 

Lees verder bij individueel... of klik hier als u wilt dat wij contact met u opnemen voor verdere informatie.